Andersen art af Lasse Andersen

Passionen og interessen for at male og tegne, har altid fyldt meget i Lasse Andersens liv. Kreativiteten blomstrede allerede op fra barndommen af, hvor han tegnede mange tegninger, mest af dyr. Enkelte malerier i vandfarve/akvarel blev det også til. Bl.a. malede han deres lille hund Nuser som gave til sin morfar, da han fyldte 70 år.
Som årene gik begyndte interessen for maleriet for alvor at trænge sig på. Da det mest var tegninger i barndommen, var fascinationen af selve maleriet ved at få overtaget, og hans første rigtige oliemaleri, som forestiller en vase med blomster, forærede han stolt til sin mormor.
I 2002 besøgte han for første gang Skagen og Skagens museum, og det var nok der at det for alvor startede. Fascinationen af at gå rundt blandt alle disse pragtfulde mesterværker, ville ingen ende tage og det gik op for ham, hvor mange museer der lå og ventede på at blive udforsket.
Lige siden dette første besøg på Skagen, har Lasse brugt det meste af sin fritid på at male, og det er nok ikke svært at se, hvor inspirationen stammer fra. Det har altid ligget i kortene, at den naturalistiske malestil har ligget godt til Lasse, og han har på den baggrund skabt sin egen malestil.  Udover skagensmalerne og specielt P.S.Krøyer, så er der også mange andre malere som inspirerer Lasse, som feks. Peder Mønsted, Paul Fischer og H.A.Brendekilde mfl. I det hele taget er de gamle mestre utrolig fascinerende at udforske på diverse museer og kunstudstillinger rundt omkring.
Udover et kursus i blomstermaling i 2003, så er han selvlært kunstner. Malemåde, teknikker osv. er altsammen noget som han selv har fundet frem til. Det kræver hårdt arbejde og flid, men som man siger, så gør øvelse jo mester.
Lasse maler næsten udelukkende i naturalistisk stil, og for det meste bruger han oliefarver. Han er i de senere år begyndt at bygge/lave sine lærreder selv, da han derved kan få nøjagtig de størrelser og formater han ønsker.
Bestillingsopgaver modtager han gerne, så hvis du har et foto, postkort eller lignende som du kunne tænke dig at få foreviget som et smukt maleri, så kan det let arrangeres. Portrætter, landskaber, kæledyr, blomster… han maler efter dit ønske.